Εκδηλώσεις του σχολείου μας...

22/03/2013 - Εορτασμός επετείου 25ης Μαρτίου 1821

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η καθιερωμένη εκδήλωση εορτασμού της επετείου έναρξης της ελληνικής επανάστασης το 1821.

Την εκδήλωση οργάνωσε η εκπαιδευτικός κα. Παναγοπούλου Ευγενία. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν video σχετικά με την ελληνική επανάσταση, αναγνώστηκαν ποιήματα και το ιστορικό του αγώνα των Ελλήνων κατά την περίοδο της επαναστάσεως. Ταυτόχρονα μαθητές με τα μουσικά τους όργανα, έδωσαν στην εκδήλωση έναν διαφορετικό τόνο.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, το σχολείο μας κατέθεσε στεφάνι υπέρ των πεσόντων αγωνιστών, στην κεντρική πλατεία της πόλης.

21/03/2013 - Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, εκδήλωση ευαισθητοποίησης των μαθητών και των εκπαιδευτικών σχετικά με τις φυλετικές διακρίσεις και τον ρατσισμό. Την εκδήλωση οργάνωσε η εκπαιδευτικός Μανδάλη Ανδριάνα και παρουσιάστηκε στο σύνολο των μαθητών του σχολείου.

Η ημέρα αυτή, έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού και η εκπαιδευτική κοινότητα εχει την ηθική υποχρέωση να ενισχύει δράσεις που αναπτύσονται για την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των παιδιών και την αποτροπή φαινομένων ρατσισμού και διακρίσεων μέσα στη σχολική κοινότητα.

14/3/2013 - Διάλεξη της αρχαιολόγου κας Βάσω Νούλα

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013, η αρχαιολόγος και ειδική συνεργάτιδα του Δήμου Φαρσάλων κα. Βάσω Νούλα, επισκέφθηκε το σχολείο μας και σε σχετική εκδήλωση-διάλεξη με θέμα "Αρχαίες πόλεις και οικισμοί εντός των ορίων του Δήμου Φαρσάλων", ενημέρωσε τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό για τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης των τελευταίων ετών.

Οι μαθητές βρήκαν ενδιαφέρουσα την διάλεξη και είχαν την ευκαιρία να δούν μέσα από φωτογραφικό υλικό και τρισδιάστατες αναπαραστάσεις, πράγματα που πιθανώς να αγνοούσαν για το απώτερο παρελθόν της περιοχής.

 

Η εκδήλωση ήταν συνέχεια αυτής που πραγματοποιήθηκε κατά την περσινή χρονιά, όταν η κα Νούλα μας ενημέρωσε για την ιστορία της αρχαίας Φαρσάλου. Εντάσεται και αυτή στο πρόγραμμα "Μαθήματα Τοπικής Ιστορίας" που διοργανώνει ο Δήμος Φαρσάλων με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και των πολιτών της περιοχής σχετικά με την ιστορία του τόπου.

6/3/2013 - Ευρωπαϊκή ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας

Στα πλαίσια εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά της ενδοσχολική βίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013, στο Επαγγελματικό Λύκειο Φαρσάλων, σχετική εκδήλωση με παρουσίαση video και ομιλιών πρός γονείς και μαθητές.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 11:00 και υπεύθυνση για την οργάνωσή της ήταν η εκπαιδευτικός κα. Σταφύλη Γεωργία ΠΕ19 με τους μαθητές του Τομέα Πληροφορικής & Δικτύων του σχολείου, οι οποίοι ετοίμασαν την παρουσίαση και δημιούργησαν αφίσα (βλέπε δίπλα) ενάντια στην ενδοσχολική βία.

Οι μαθητές μάλιστα, παρουσίασαν τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησαν μεταξύ των μαθητών του σχολείου. Για την έρευνα χρησιμοποίησαν ερωτηματολόγια τα οποία διαμοίρασαν σε 50 μαθητές του σχολείου. 

11/09/2012 - Αγιασμός Σχολικού έτους 2012-13

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11  Σεπτεμβρίου 2012, ο αγιασμός του νέου σχολικού έτους, τον οποίο τέλεσε εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Στον αγιασμό εκτός των μαθητών, εκπαιδευτικών και του Διευθυντή του σχολείου κ. Πάνου Κωνσταντίνου, παραβρέθηκαν η εκπρόσωπος του Δήμου φαρσάλων και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου κα. Συροπούλου Δέσποινα και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας κ. Παπανικολάου Βασίλης οι οποίοι και απήυθυναν χαιρετισμό και ευχές στους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας.

Αναγνώστηκε επίσης μήνυμα του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων Κύριλλου.

Μετά το πέρας του αγιασμού οι μαθητές κατανεμήθηκαν στις αίθουσες ανά τμήμα και ειδικότητα και τους διανεμήθηκαν όλοι οι τίτλοι των βιβλίων που προβλέπονται από το ωρολόγιο πρόγραμμά τους.

Ευχόμαστε σε όλους μία δημιουργική σχολική χρονιά. 

06/02/2012 - Τα Φάρσαλα στους αρχαίους χρόνους

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στο σχολείο μας, ενημερωτική εκδήλωση με στόχο μία ιστορική και αρχαιολογική προσέγγιση της περιοχής των Φαρσάλων.

Την ενημέρωση διοργάνωσε ο Δήμος Φαρσάλων (μέσω της δημοτικής συμβούλου κας Δέσποινας Συροπούλου) και ομιλήτρια ήταν η αρχαιολόγος κα. Βάσω Νούλα-Καρπέτη. Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την πορεία της περιοχής των Φαρσάλων κατά τους αρχαίους χρόνους, την γεωγραφική τοποθέτηση της αρχαία πόλης της Φθίας, ευρήματα που έχουν ανακαλυφθεί στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στοιχεία της καθημερινής ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Πρόσθετες πληροφορίες