Απουσίες

Δικαιολόγηση Απουσιών

Εάν ο μαθητής απουσιάσει από τα μαθήματά του μία ή δύο ημέρες, η απουσία του μπορεί να δικαιολογηθεί με ενυπόγραφη δήλωση του γονέα (σχετικό έντυπο υπάρχει στο σχολείο) ή και βεβαίωση ιατρού. Ο γονέας με δήλωσή του μπορεί να δικαιολογήσει μέχρι δέκα (10) ημέρες το χρόνο.

  1. Εάν ο μαθητής απουσιάσει από τα μαθήματά του τρείς ημέρες ή περισσότερες, η απουσία του δικαιολογείται απαραίτητα με βεβαίωση ιατρού.
  2. Εάν ο μαθητής χρειαστεί να απουσιάσει από τα μαθήματά του κάποιες ώρες, παίρνει άδεια από τον Διευθυντή του σχολείου (προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία με τον γονέα, σε αντίθετη περίπτωση δεν δίνεται άδεια) και προσκομίζεται βεβαίωση από τον γονέα, διαφορετικά η απουσία του θεωρίται αδικαιολόγητη έστω και αν του δόθηκε η άδεια από τον Διευθυντή.


Τα παραπάνω δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσει στο σχολείο ο γονέας το αργότερο εντός δέκα ημερών από την επιστροφή του μαθητή στο σχολείο. Δεν θα γίνονται δεκτά δικαιολογητικά που θα προσκομίζουν οι ίδιοι οι μαθητές ή που θα προσκμίζονται μετά την παρέλευση των δέκα ημερών. Σε περίπτωση που ο μαθητής παρουσιάζει ολιγόωρες αδικαιολόγητες απουσίες, θα ενημερώνεται ο γονέας από τον υπεύθυνο καθηγητή του τμήματος.

Παρακαλούνται οι γονείς για την τήρηση των παραπάνω έτσι ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην δικαιολόγηση των απουσιών των παιδιών τους αλλά και για να ενημερώνονται για την φοίτησή τους.

 

Όρια απουσιών

 

Το ανώτατο όριο των αδικαιολόγητων απουσιών είναι 50 ενώ το ανώτατο όριο αδικαιολόγητων και δικαιολογημένων απουσιών (σύνολο) είναι 114 (υπό την προϋπόθεση ότι οι αδικαιολόγητες απουσίες δεν ξεπερνούν τις 50)

 

 

Πρόσθετες πληροφορίες