Ανακοινώσεις

Εκδήλωση Παρουσίασης δράσεων ΕΠΑΛ Φαρσάλων

1aaΤο σχολείο μας, παρουσίασε την Παρασκευή 12 Μάϊου, σε μαθητές, γονείς και προσκεκλημένους, όλες τις δράσεις που υλοποιήθηκαν το τρέχον σχολικό έτος, σε ειδική ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου.

Η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε τρείς θεματικές ενότητες :

  1. Παρουσίαση δράσεων στα πλαίσια του προγράμματος «Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ»
  2. Παρουσίαση δράσεων στα πλαίσια μαθημάτων, διαγωνισμών/φεστιβάλ ή συνεργασιών
  3. Παρουσίαση προγράμματος Erasmus+ KA1 VET και διάχυση αποτελεσμάτων κινητικότητας στην Κόρδοβα, Ισπανία.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του προγράμματος «Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» που για 6η χρονιά συμμετέχει το ΕΠΑΛ Φαρσάλων, αναπτύχθηκαν δύο δράσεις :

 

  • Η αισθητική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων του σχολείου με πινακίδες που αναρτήθηκαν σε τοίχους αλλά και αυτοκόλλητα που κολλήθηκαν στις σκάλες μεταξύ των ορόφων, με κοινωνικά μηνύματα ώστε να δημιουργηθεί θετικό κλίμα στο σχολείο.
  • Θεατρική παράσταση «Ο Μπακαλόγατος» που αποτελεί μία πρωτότυπη προσπάθεια των μαθητών να ανεβάσουν σε θεατρικό την γνωστή ταινία. Τα σκηνικά και όλα τα αντικείμενα της παράσταση κατασκευάστηκαν από τους ίδιους τους μαθητές ενώ η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκαν ανεξάρτητες δράσεις που υλοποιήθηκαν και συγκεκριμένα :

  • Η συμμετοχή των μαθητών του Τομέα Πληροφορικής στο 12ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με το έργο «Βοηθητικό μπαστούνι για άτομα με προβλήματα όρασης» που απέσπασε πολύ καλές κριτικές. Για την συμμετοχή τους οι μαθητές έλαβαν Δίπλωμα Συμμετοχής.
  • Δράσεις των μαθητών του Τομέα Γεωπονίας που αναπτύχθηκαν στα εργαστηριακά μαθήματα, στο θερμοκήπιο, στον βοτανικό κήπο του σχολείου αλλά και εκτός σχολικού χώρου, κατά την διάρκεια της χρονιάς.
  • Η συμμετοχή σε πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ με τίτλο «Πρόληψη των εξαρτήσεων μέσω της τέχνης» με την δημιουργία αφίσας από τους μαθητές.
  • Η δράση Ανακύκλωσης Ρούχων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, με την συνεργασία της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Λάρισας και του Δήμου Φαρσάλων.

Στην τελευταία ενότητα της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, τα αποτελέσματα του προγράμματος Erasmus+ KA1 με τίτλο «Απόκτηση δεξιοτήτων και ευρωπαϊκής ταυτότητας μέσω πρακτικής άσκησης» που αφορούσε την πρακτική άσκηση μαθητών των ειδικοτήτων Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής και Τεχνικός Οχημάτων (20 μαθητές συνολικά) που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Κόρδοβα της Ισπανίας.

Παρουσιάστηκαν οι καλές πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν καθώς και τα οφέλη που αποκόμισαν οι μαθητές από την συμμετοχή τους. Επίσης έμφαση δόθηκε στην εφαρμογή των δεξιοτήτων που αποκτήθηκαν στα εργαστηριακά μαθήματα καθώς και στην σχεδίαση νέων εργαστηριακών δραστηριοτήτων με βάση την αποκτηθείσα εμπειρία.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν στους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus+, τα Ευρωπαϊκά Πιστοποιητικά EUROPASS που αποτελούν σημαντικό εφόδιο για την επαγγελματική του σταδιοδρομία, αναγνωρισμένα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Το Επαγγελματικό Λύκειο Φαρσάλων, αποτελεί έναν σημαντικό εκπαιδευτικό πυλώνα για την πόλη μας και κάθε χρόνο με τις δράσεις που αναπτύσσει βοηθά στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης του τόπου μας και συμβάλλει στην σωστή επαγγελματική και κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών της περιοχής.

 

Πρόσθετες πληροφορίες