Ανακοινώσεις

Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ 2022-23

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας θα υλοποιήσει Σχέδιο Δράσης στα πλαίσια του έργου «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ». Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το σχολικό έτος 2022-2023 οι μαθητές κυρίως της Α’ Τάξης του ΕΠΑΛ Φαρσάλων με την βοήθεια των μαθητών της Β’ και Γ΄ Τάξης και των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο σχέδιο δράσης, θα δραστηριοποιηθούν σε θέματα τεχνών-πολιτισμού και υγείας.

Συγκεκριμένα θα ασχοληθούν :

  • με την πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης με τίτλο «Ο Μπακαλόγατος» που θα παρουσιαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Φαρσάλων και
  • με την δημιουργία μεγάλων αυτοκόλλητων με μηνύματα κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού, υπέρ της υιοθέτησης υγιεινών προτύπων διατροφής και παρακίνησης για θετική στάση ζωής (πνευματικότητα, συμπερίληψη, πολυπολιτισ-μικότητα, αποδοχή διαφορετικότητας). Τα αυτοκόλλητα αυτά θα επικολληθούν στις κάθετες πλευρές των σκαλοπατιών και στους τοίχους στους ορόφους του σχολείου, παρέχοντας θετικά μηνύματα στους μαθητές.

Με την ολοκλήρωση του σχεδίου δράσης περί τα τέλη Μαΐου, το σχολείο μας θα προσφέρει στην τοπική κοινωνία μία μορφή ψυχαγωγίας (κωμωδία) που δεν έχουν οι συμπολίτες μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολύ συχνά. Επίσης, το σχολείο μας θα αναβαθμιστεί αισθητικά συμπληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις παρεμβάσεις των προηγούμενων χρόνων και θα δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ζεστό, φιλικό και πνευματικό . Ευχόμαστε οι μαθητές μας και φέτος να αγκαλιάσουν τις πρωτοβουλίες αυτές και να συμμετέχουν μαζικά, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια.

mnae23

Πρόσθετες πληροφορίες