Ανακοινώσεις

Διάθεση διατροφικών, φαρμακευτικών και ανθοκομικών προϊόντων από τον Τομέα Γεωπονίας

IMG 20230124 120434Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2023 μαθητές και μαθήτριες της Β΄& Γ΄ Τάξης του τομέα Γεωπονίας, σε συνεργασία με το Δήμο Φαρσάλων και τη στήριξη τόσο του Δημάρχου Φαρσάλων κου Εσκίογλου Ι. όσο και των αντιδημάρχων Χατζηπλή Σ. και Γούσια Δ. καθώς και της αγροτικής επιχείρησης βιολογικών καλλιεργειών «Αγρόκτημα Αντωνόπουλου», διέθεσαν σε πολίτες της πόλης μας διατροφικά, φαρμακευτικά και ανθοκομικά προϊόντα τα οποία παρήγαγαν στο Εργαστήριο Τεχνολογίας Τροφίμων.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εργαστηριακών μαθημάτων Τεχνολογίας Τροφίμων και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας. Με την συγκεκριμένη δράση αποτυπώθηκε η συλλογική προσπάθεια και η συνεργασία μαθητών, εκπαιδευτικών, δημοτικής αρχής, τοπικών επιχειρήσεων και της τοπικής κοινωνίας τόσο στην παραγωγή βιολογικών γεωργικών και φαρμακευτικών προϊόντων και ποτών όσο και στην μεταποίηση και προώθηση -εμπορία (Μάρκετινγκ) των αγαθών αυτών στους καταναλωτές (Στην κατεύθυνση αυτή το συγκεκριμένο εργαστήριο σύντομα θα εξοπλιστεί με συσκευή απόσταξης αιθέριων ελαίων προκειμένου να προχωρήσει στην παρασκευή σύνθετων προϊόντων) Ταυτόχρονα αναδείχθηκε η σύνδεση των επαγγελματικών σπουδών τους με την αγορά εργασίας και αποκομίσθηκαν ανάλογα ερεθίσματα για επαγγέλματα και δραστηριότητες που σχετίζονται και με τους τρεις τομείς της παραγωγικής δραστηριότητας οι οποίοι καλύπτουν τις βασικές ανάγκες επιβίωσης του ανθρώπου. Αξίζει να σημειωθεί η συγκινητική αντίδραση πολλών εκ των πολιτών και δη ηλικιωμένων οι οποίοι εκδήλωσαν την αγάπη τους και τον θαυμασμό για τον επαγγελματισμό, την προσφορά αλλά και την ευπρέπεια των νεαρών μαθητών/τριών. Είναι βέβαιο ότι η ηθική ικανοποίηση και η επιβράβευση που αποκόμισαν οι μαθητές/τριες και αποτυπώθηκε στα χαμογελαστά πρόσωπά τους αποτελεί το μεγαλύτερο διδακτικό όφελος και το εφαλτήριο για την πρόοδό και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Στη δράση ενεπλάκησαν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο οι εκπαιδευτικοί της ειδικότητας, Καρατζιά Αθηνά-Ελένη, Γκουντίκας Αστέριος, Σταφύλης Νικόλαος και ο διευθυντής Πάνος Κωνσταντίνος
Σε συνέχεια των παραπάνω δραστηριοτήτων και υιοθετώντας το δόγμα «σχολεία ανοιχτά προς την κοινωνία» έχει προγραμματιστεί στις 22 Φεβρουαρίου του 2023 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων ενημερωτική εκδήλωση για τα αρωματικά φυτά ελεύθερη προς το κοινό. Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι η Δρ Βογιατζή – Καμβούκου Ελένη καθηγήτρια και Πρόεδρος του τμήματος Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο κος Μπλιάτσιος Ντίνος, Γεωπόνος υπεύθυνος της επιχείρησης παροχής αγροτικών υπηρεσιών «Γεωργική Ανάπτυξη Α.Ε» ο οποίος θα αναφερθεί στις οικονομικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις των συγκεκριμένων καλλιεργειών.

Πρόσθετες πληροφορίες