Ανακοινώσεις

Εκδήλωση παρουσίασης σχολικών δράσεων 2021-22

1mnaeΤην Τετάρτη 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων του σχολείου κατά την φετινή σχολική χρονιά με βασικό πυλώνα το πρόγραμμα "Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ".

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν όλοι οι άξονες (Σύμβουλος καθηγητής, Σχολικός Ψυχολόγος, Συνδιδασκαλία μαθημάτων) του προγράμματος που υλοποιήθηκαν την τρέχουσα σχολική χρονιά στο σχολείο μας και οι διάφορες δράσεις που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης "Το ΕΠΑΛ...αλλιώς". Το έργο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020. Υπεύθυνος φορέας υλοποίησης είναι το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΕΣΙΣ.

Οι υποδράσεις του Σχεδίου Δράσης που υλοποιήθηκαν, εντάσσονται στις θεματικές περιοχές : Τέχνες – Πολιτισμός, Τεχνολογία και Περιβάλλον.

Οι μαθητές της Α’ τάξης (κυρίως) με την βοήθεια των μαθητών της Β’ και Γ’ τάξης, όπου αυτό απαιτούνταν, ασχολήθηκαν με το υπολογιστικό νέφος (cloud), ζωγράφισαν πίνακες ζωγραφικής, κατασκεύασαν ταΐστρα για αδέσποτα σκυλιά, ζαρντινιέρες, ράμπα για ΑΜΕΑ, νέες πινακίδες με το όνομα του σχολείου, ηχητική εγκατάσταση και διαμόρφωσαν αίθουσα πολλαπλών χρήσεων-σχολικής βιβλιοθήκης. Στο χώρο της παρουσίασης εκτέθηκαν όσα έργα ήταν δυνατό να εκτεθούν μαζί με αφίσες και φυλλάδια που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια των διαφόρων υποδράσεων.

Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν και όλες οι υπόλοιπες δράσεις που υλοποιήθηκαν ανεξάρτητα, όπως ο καλλωπισμός των εξωτερικών χώρων του σχολείου, η παραγωγή και διαμοιρασμός φυτών σε συλλόγους, σχολεία και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το πρόγραμμα υγιεινής διατροφής και προστασίας του περιβάλλοντος "Ταπερίστας", η συμμετοχή στο 11ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας και η συμμετοχή στο 2ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Μαθηματικό Μαθητικό Φεστιβάλ.

Ευχόμαστε την επόμενη σχολική χρονιά να τα πάμε ακόμη καλύτερα.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Εικόνα1

 

 

Πρόσθετες πληροφορίες