Ανακοινώσεις

Συμμετοχή του Τομέα Πληροφορικής στο 11ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

project team1Ο Τομέας Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Φαρσάλων συμμετείχε την Πέμπτη 12 Μάϊου, στο 11ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με το project «Έλεγχος θέσεων parking με Arduino και στοιχεία 3D εκτύπωσης».

Οι μαθητές της Β’ τάξης του Τομέα Πληροφορικής, σχεδίασαν μία μακέτα parking όπου ο έλεγχος των διαθέσιμων θέσεων parking γίνεται με κύκλωμα Arduino το οποίο και υλοποίησαν οι ίδιοι. Το κύκλωμα ελέγχει τις διαθέσιμες θέσεις parking και ειδοποιεί τους οδηγούς μέσω σχετικής οθόνης στην είσοδο του parking ενώ ρυθμίζει μέσω κατάλληλων αισθητήρων υπερύθρων, την είσοδο και την έξοδο του κάθε οχήματος. Η μακέτα συμπληρώνεται με στοιχεία 3d εκτύπωσης που σχεδίασαν και παρήγαγαν οι μαθητές ώστε να ολοκληρώσουν το σύστημα ελέγχου.

Για την υλοποίηση του project χρησιμοποιήθηκαν γνώσεις και δεξιότητες που οι μαθητές ανέπτυξαν στα πλαίσια των μαθημάτων του Τομέα.

Το ΕΠΑΛ Φαρσάλων συμμετέχει ανελλιπώς τα τελευταία 11 χρόνια στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που διενεργείται την ίδια ημέρα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, με έργα πληροφορικής που αποκομίζουν θετικά σχόλια από τους διοργανωτές και του υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του έργου είναι ο κ. Κώστας Αρβάλης και η κα. Μαρία Ζυγούρα.

Το 11ο Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε εφέτος, στους χώρους του Μουσικού Σχολείου Λάρισας και δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα. Η μετάβαση των μαθητών έγινε με την συνεισφορά του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας (μειωμένο εισιτήριο).

Η δημοσίευση φωτογραφικού υλικού έχει γίνει με την έγγραφη συναίνεση των κηδεμόνων.

Πρόσθετες πληροφορίες