Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου για την συμμετοχή στην Γιορτή της Άνοιξης

IMG 20220507 174725 Το Επαγγελματικό Λύκειο Φαρσάλων συμμετείχε στη γιορτή της άνοιξης που διοργάνωσε, το Σάββατο 7-05-2022 στην κεντρική πλατεία, ο δήμος Φαρσάλων. Μαθητές/τριες του τομέα Γεωπονίας διένεμαν δωρεάν σε μικρούς και μεγάλους επτακόσια (700) ανθόφυτα από τα τέσσερις χιλιάδες πεντακόσια ( 4500) φυτά που είχαν παράξει την τρέχουσα σχολική χρονιά μετά από σπορά και μεταφύτευση στις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις του σχολείου.

Η συγκεκριμένη δράση που αφορά στη διάθεση ανθοκομικών φυτών είναι η 5η σε σειρά αφού προηγήθηκε η διάθεση φυτών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, στους πολίτες του δήμου, σε τοπικούς φορείς, συλλόγους, κοινότητες κ.α. Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχιστεί σε μαθητές σχολείων του δήμου φαρσάλων κατά την επίσκεψή τους στο βοτανικό κήπο.

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μέρος της πολυσχιδούς δραστηριότητας που παρουσιάζει το τμήμα γεωπονίας του σχολείου τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικά αναφέρεται η διοργάνωση ενημερωτικής αγροτικής ημερίδας για τις δενδρώδεις καλλιέργειες τον περασμένο Φεβρουάριο, η δημιουργία και διαχείριση βοτανικού κήπου και η εκτέλεση γεωργικών πειραμάτων τα οποία δίνουν πρακτικές απαντήσεις σε γεωργικά προβλήματα και διλήμματα. Παράλληλα γίνονται οι απαραίτητες προετοιμασίες για παρασκευή διατροφικών προϊόντων διανοίγοντας νέους ορίζοντες στον τομέα της διατροφής και της τεχνολογίας τροφίμων.

Εν γένει ο τομέας γεωπονίας μαζί με τους υπόλοιπους τομείς που λειτουργούν στο σχολείο ((Πληροφορικής, Οικονομίας, Ηλεκτρολογίας, Μηχανολογίας) παρέχει γνώση, εμπειρία και ερεθίσματα για περαιτέρω επαγγελματική ενασχόληση. Διευρύνει τους επαγγελματικούς ορίζοντες των αποφοίτων και συνδέει την εκπαίδευση με την τοπική κοινωνία υπηρετώντας την Τεχνικο-επαγγελματική εκπαίδευση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Άμεση ή έμμεση εμπλοκή στην παραπάνω δράση είχαν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος γεωπονίας καθώς και οι καθηγητές κ.κ Γκουντίκας Αστέριος, Καρατζιά Αθηνά, Πάνος Κωνσταντινος και Σταφύλης Νικόλαος.

Πρόσθετες πληροφορίες