Ανακοινώσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ

Το Επαγγελματικό Λύκειο Φαρσάλων και ο τομέας Γεωπονίας σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων απέναντι στο περιβάλλον, στην πράσινη ανάπτυξη και στην καλλιέργεια αειφορικής κουλτούρας δεδομένης και της κλιματικής αλλαγής προσκαλεί:

  • Tα σχολεία της ευρύτερης περιοχής (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Παιδικούς Σταθμούς, Γυμνάσια-Λύκεια κλπ),
  • Συλλογικότητες, οργανώσεις κλπ καθώς και κάθε
  • ενδιαφερόμενο πολίτη

να επισκεφθεί τον Βοτανικό Κήπο για μια γνωριμία με τα δένδρα.

Ο χώρος βρίσκεται σε δημοτική έκταση δίπλα στο σχολικό συγκρότημα επί της Περιφερειακής Οδού Φαρσάλων – Αθηνών και δημιουργήθηκε την προηγούμενη σχολική περίοδο 2020-2021 στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος που αξιοποίησε το σχολείο με τη συνεργασία και υποστήριξη του δήμου Φαρσάλων. Φιλοξενείται πλήθος καρποφόρων δένδρων της βοτανικής οικογένειας πυρηνόκαρπων, γιγαρτόκαρπων, ακρόδρυων, εσπερειδοειδών, καλλωπιστικών θάμνων, δασικών δένδρων και μεμονωμένων αρωματικών φυτών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη από τη Δευτέρα 9/05/2022 έως Παρασκευή 13/05/2022 και τις ώρες 9:00 έως 13:00 μμ. και μπορεί να γίνει κατά ομάδες ή μεμονωμένα με ή χωρίς ξενάγηση. Για ξενάγηση θα πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση στα τηλέφωνα 24910 23755 (Πάνος Κ.) ή 6974 075515 (Σταφύλης Νικ.)

Ο Διευθυντής

Κωνσταντίνος Β. Πάνος

 

Πρόσθετες πληροφορίες