Ανακοινώσεις

Δωρεάν διάθεση ανθοκομικών φυτών σε πολίτες από τον Τομέα Γεωπονίας

IMG 20211221 102004Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021 μαθητές και μαθήτριες της Β΄& Γ΄ Τάξης του τομέα Γεωπονίας, σε συνεργασία με το Δήμο Φαρσάλων διέθεσαν, δωρεάν, ανθοκομικά φυτά σε πολίτες της πόλης.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εργαστηριακών μαθημάτων, Τεχνολογίας Τροφίμων και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας. Ο σκοπός και τα οφέλη της δράσης ήταν να αναδειχθεί το αποτέλεσμα της προσπάθειας και συνεργασίας των μαθητών τόσο στην παραγωγή βιολογικών γεωργικών προϊόντων όσο και στην προώθηση και εμπορία (Μάρκετινγκ) των αγαθών στους καταναλωτές. Ταυτόχρονα να αναδειχθεί η σύνδεση των επαγγελματικών σπουδών τους με την αγορά εργασίας και να αποκομισθούν ανάλογα ερεθίσματα για επαγγέλματα και δραστηριότητες που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, ο οποίος καλύπτει μιας εκ των βασικών αναγκών του ανθρώπου που είναι η διατροφή (πυραμίδα του Maslow). Αξίζει να σημειωθεί η συγκινητική αντίδραση πολλών εκ των πολιτών και δη ηλικιωμένων οι οποίοι εκδήλωσαν την αγάπη τους και τον θαυμασμό για τον επαγγελματισμό, την προσφορά αλλά και την ευπρέπεια των νεαρών μαθητών/τριών. Συνοδοί των μαθητών ήταν οι εκπαιδευτικοί της ειδικότητας, Καρατζιά Αθηνά-Ελένη, Γκουντίκας Αστέριος και Σταφύλης Νικόλαος.

Στο άμεσο μέλλον και μέχρι τον Μάιο του 2022, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, το τμήμα γεωπονίας του σχολείου σε συνεργασία με τους υπόλοιπους τομείς φιλοδοξεί να διοργανώσει δύο ημερίδες ανοιχτές προς το κοινό. Η πρώτη θα έχει θέμα τις δενδρώδεις καλλιέργειες στην περιοχή μας και θα συνδιοργανωθεί με τον τομέα Οικονομίας και η δεύτερη θα σχετίζεται με την πρόληψη γεωργικών ατυχημάτων και θα συνδιοργανωθεί με τον τομέα Μηχανολογίας και Ηλεκτρολογίας του σχολείου. Οι ημερίδες θα γίνουν στα πλαίσια σχετικών μαθημάτων με εισηγητές και στις δύο ημερίδες καθηγητές πανεπιστημίου, γεωπονικών τμημάτων, που διδάσκουν τα αντίστοιχα αντικείμενα. Μία τρίτη δράση θα προκύψει από την συνεργασία με τον τομέα Πληροφορικής του σχολείου και θα αφορά στη δημιουργία ηλεκτρονικού εντύπου παραδοσιακών συνταγών με βιολογικές Α΄ ύλες. Το project θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των μαθημάτων, Τεχνολογίας Τροφίμων του τομέα γεωπονίας και Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Ιστοτόπων του τομέα Πληροφορικής.

Πρόσθετες πληροφορίες