Ανακοινώσεις

Ολοκλήρωση κινητικότητας Erasmus+ (Πορτογαλία 2019)

Στα οφέλη των μαθητών συμπεριλαμβάνονται η καθημερινή εξάσκηση της αγγλικής γλώσσας (αποτελούσε τη γλώσσα επικοινωνίας με τους μέντορες της κάθε επιχείρησης), η γνωριμία με την καθημερινότητα και την κουλτούρα του πορτογαλικού λαού, αλλά και η αρμονική συγκατοίκηση για 16 ημέρες όλων των μαθητών σε ξενώνα, αντιμετωπίζοντας κάθε δυσκολία που αυτή συνεπάγεται, με ωριμότητα και αποτελεσματικότητα.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία ταυτόχρονα να επισκεφθούν ιστορικές περιοχές της Πορτογαλίας, όπως η Μπράγκα, το Γκιμαράες (η πρώτη πρωτεύουσα του πορτογαλικού κράτους), το Πόρτο και φυσικά την πρωτεύουσα Λισαβόνα όπου διέμειναν την τελευταία βραδιά.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Ζυγούρα Μαρία, Ροϊδούλη Ευαγγελία, Αρβάλης Κωνσταντίνος και Κυριακός Αντώνιος. Την άψογη οργάνωση της πρακτικής άσκησης ανέλαβε ως φορέας υποδοχής η εταιρεία Euromob (Mrs. Chantal Costa Gomez).

Η χρηματοδότηση του προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση (μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών ? ΙΚΥ, Εθνικός Φορέας) κάλυψε όλα τα έξοδα των συμμετεχόντων όπως έξοδα μετακίνησης, διαμονής, πλήρους διατροφής, κατάρτισης και ασφαλιστικής κάλυψης.

Πρόσθετες πληροφορίες