Ανακοινώσεις

Δελτίο Τύπου Τομέα Γεωπονίας

 

Το σύνολο της παραγόμενης ποσότητας διατέθηκε σε πολίτες των Φαρσάλων στη Λαϊκή αγορά, στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου καθώς και στους μαθητές του σχολείου μας.

Οι καλλιεργητικές φροντίδες όλων των φυτών βασίστηκαν αποκλειστικά σε οικολογικές παρεμβάσεις. Τα φυτά παρότι προσβλήθηκαν από διάφορους εχθρούς και ασθένειες (πχ. αφίδες στα λαχανικά, κουκιά, σκληρωτηνίαση στο σιτάρι κ.α) κατάφεραν να ανταπεξέλθουν τους κινδύνους με μικρή ή καθόλου οικολογική καταπολέμηση.

Με αφορμή την έντονη χημική καταπολέμηση των μυκητολογικών κυρίως ασθενειών των καλλιεργειών , σιτηρών και ψυχανθών το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας αλλά και την γενικευμένη χρήση τους τα τελευταία χρόνια, το σχολείο μας και ειδικότερα ο τομέας γεωπονίας προτείνει λελογισμένη χρήση φυτοφαρμάκων. Ταυτόχρονα θέλοντας να καλλιεργήσει μια οικολογική συνείδηση γεωργικής πρακτικής στοχεύει τα επόμενα έτη με κατάλληλους πειραματισμούς στην εξεύρεση οικολογικών μεθόδων καταπολέμησης των εχθρών και των ασθενειών που εμφανίζονται στις καλλιέργειες της περιοχής μας, φιλικών προς το περιβάλλον με στόχο μια αειφορική γεωργία.

Επιπλέον στόχοι του τομέα τα επόμενα χρόνια είναι η καλλιέργεια νέων ποικιλιών φυτών και η εξέλιξή τους στο περιβάλλον της περιοχή μας καθώς επίσης και διάφοροι πειραματισμοί στις δενδρώδεις καλλιέργειες.

Οι εκπαιδευτικοί του τομέα γεωπονίας
Πάνος Κων/νος, Σταφύλης Νικόλαος, Γκουντίκας Αστέριος

Δείτε όλο το Δελτίο Τύπου ΕΔΩ.

 

Πρόσθετες πληροφορίες