Άρθρα

Συστοιχία υπολογιστών με Linux

digifest2016 2Με επιτυχία παρουσιάστηκε την Παρασκευή 8/4, στο 6ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας από τους μαθητές της Β' και Γ' τάξης του Τομέα Πληροφορικής, η εργασία  "Συστοιχία Υπολογιστών με χρήση Linux".

Η εργασία αποτελεί το 4ο κεφάλαιο του μαθήματος Ειδικά Θέματα στο Υλικό και τα Δίκτυα της Γ' τάξης, ενώ οι μαθητές της Β' τάξης συμμετείχαν στα πλαίσια του μαθήματος Υλικό και Δίκτυα Η/Υ.

 

Θετικότατα ήταν τα σχόλια των υπευθύνων του ΚΕΠΛΗΝΕΤ, του Συμβούλου Πληροφορικής κ. Κολοκοτρώνη αλλά και εκπαιδευτικών Πληροφορικής και μαθητών που είδαν από κοντά το έργο.

Στην ουσία, η συστοιχία είναι ένας υπερυπολογιστής με συνολικά 7 πυρήνες και 5 Gb μνήμη RAM, που υλοποιήθηκε ενώνοντας τις δυνατότητες τεσσάρων ανεξάρτητων υπολογιστών, διαφορετικής τεχνολογίας, με χρήση Λειτουργικού Συστήματος Linux (διανομή Cluster Knoppix) το οποίο έχει ενσωματωμένο στον πυρήνα του το λογισμικό Open Mosix που κατανέμει το φορτίο στους 4 κομβους της συστοιχίας.

   digifest2016 3   digifest2016 1

Συντονιστές εκπαιδευτικοί ήταν οι Αρβάλης Κωνσταντίνος και Ζυγούρα Μαρία του Τομέα Πληροφορικής, ενώ το έργο υλοποίησαν οι μαθητές της Γ' τάξης Νικολόπουλος Χρήστος, Ιζετάγι Εριόν, Βασιλείου Αποστόλης, Γιώτας Νικόλαος, Καράμπας Δημήτριος και της Β' τάξης Αποστολίδη Άρτεμις και Βαλτέρι Αντόλφο.

Πρόσθετες πληροφορίες