Ανακοινώσεις

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)

Το Υπουργείο Υγείας γνωστοποιεί ότι, αναφορικά με το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) για το σχολικό έτος 2019-2020, το οποίο απαιτείται για τη φοίτηση στις σχολικές μονάδες της χώρας, βρίσκεται σε ισχύ η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση Φ.6/304/75662/Γ1/21.5.2014 (ΦΕΚ 1296 τ. Β΄/2014) καθώς και η ερμηνευτική εγκύκλιος Γ3δ/Δ.Φ.13.2./Γ.Π. οικ. 28108/17-4-2015 με ΑΔΑ: 6428465ΦΥΟ-ΦΩ3 (σχετ. 2).

Επιπλέον, ο οικογενειακός ιατρός της Ομάδας Υγείας, που στελεχώνει τις Τοπικές Μονάδες Υγείας, οφείλει να τηρεί το Φύλλο Ιατρικής Εξέταση για το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, να συμπληρώνει το Δελτίο αυτού και να χορηγεί τις βεβαιώσεις υγείας.


Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, πρέπει να συμπληρωθεί και να προσκομισθεί στο σχολείο εγγραφής για όλους τους μαθητές της Α' τάξης, προκειμένου να είναι σε θέση να συμμετάσχουν στα μαθήματα της Φυσικής Αγωγής αλλά και σε αθλητικές δραστηριότητες που οργανώνει το σχολείο.

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να μεριμνήσουν έγκαιρα για την προσκόμιση στο ΕΠΑΛ Φαρσάλων, των Ατομικών Δελτίων Υγείας των μαθητών.

Καλή σχολική χρονιά

agiasmos2019Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11/9, ο καθιερωμένος αγιασμός του νέου σχολικού έτους 2019-2020. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κ.Κ. Τιμόθεος, ενώ παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Εσκιόγλου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.

 

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του ΕΠΑ.Λ. Φαρσάλων, εύχονται στους μαθητές του σχολείου, καλή και δημιουργική χρονιά. 

Την Πέμπτη 12/9, οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία των μαθημάτων Γενικής Παιδείας.

Μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών Φάρσαλα - Αθήνα - Φάρσαλα (17/11 & 02/12)

epalfarsalaΑνακοινώνεται, οτι για την μετάβαση των μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας στην Αθήνα (Ελ. Βενιζέλος) στις 17/11/19 και από Αθήνα (Ελ. Βενιζέλος) προς Φάρσαλα στις 02/12/19, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ που έχει αναλάβει το σχολείο μας, κατέθεσαν εντός προθεσμίας έγκυρες προσφορές τα τουριστικά γραφεία Naselos Travel, Tsiboukas Travel και Nefeli Travel.

Αφού συστήθηκε σχετική επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών, κρίθηκε ως συμφερότερη αλλά και οικονομικότερη προσφορά, αυτή του τουριστικού γραφείου Tsiboukas Travel (Σπυριδούλα Τσιμπούκα & ΣΙΑ Ο.Ε.), το οποίο και επιλέχθηκε για την πραγματοποίηση της μετακίνησης.

Οι προσφορές όλων των τουριστικών γραφείων, είναι διαθέσιμες στο γραφείο Διευθυντή.

Αγιασμός νέου σχολικού έτους 2019-20

agiasmos2Σας προσκαλούμε στον αγιασμό του σχολείου μας που θα γίνει την Τετάρτη 11/09/2019 και ώρα 12:00 και θα τελεστεί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κ.Κ. Τιμόθεο.

Παρακαλούνται οι μαθητές και όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν στην τελετή, να προσέλθουν έγκαιρα στον χώρο του σχολείου.

Κατ' εξαίρεση εγγραφές και αλλαγή Τομέα/Ειδικότητας

e-eggrafesΓνωστοποιείται ότι οι μαθητές που για λόγους ανωτέρας βίας, δεν μπόρεσαν κατά την περίοδο του Ιουνίου 2019 να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονική εγγραφή στο Επαγγελματικό Λύκειο Φαρσάλων, έχουν την δυνατότητα να το κάνουν από 1/9/2019 μέχρι και το αργότερο Δευτέρα 9/9/2019 και ώρα 23:59, μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικών Εγγραφών https://e-eggrafes.minedu.gov.gr .

Οι μαθητές οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει ήδη ηλεκτρονική εγγραφή στην Β' ή Γ' τάξη κατά την περίοδο του Ιουνίου 2019 και επιθυμούν να αλλάξουν τον Τομέα (Β' τάξη) ή την Ειδικότητα (Γ' τάξη), πρέπει μέσα στις ημερομηνίες που αναφέρθηκαν παραπάνω, να εισέλθουν στο Σύστημα Ηλεκτρονικών Εγγραφών, να διαγράψουν την ηλεκτρονική τους δήλωση και να πραγματοποιήσουν νέα, δηλώνοντας τον νέο Τομέα ή Ειδικότητα που επιθυμούν.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ταξιδιωτικών γραφείων για μετάβαση μαθητών και εκπαιδευτικών (Αθήνα ? αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος)

epalfarsalaΠαρακαλούμε όσα ταξιδιωτικά γραφεία επιθυμούν, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να υποβάλλουν τις προσφορές τους σχετικά με την μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας.


Η προσφορά κατατίθεται κλειστή στο Σχολείο, μέχρι Τρίτη 10/9.


Με κάθε προσφορά κατατίθεται από το ταξιδιωτικό γραφείο απαραιτήτως και Υπεύθυνη Δήλωση ότι διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ.

Περισσότερα...

Αποτελέσματα πανελλαδικών για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών του σχολείου, συγχαίρει θερμά τους μαθητές που πέτυχαν την πρόσβασή τους σε Σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τους εύχονται καλή δύναμη και καλές σπουδές. 

Συγκεκριμένα, υποψήφιοι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Φαρσάλων, πέτυχαν την εισαγωγή τους στις σχολές :

 • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΛΑΜΙΑ) - ΠΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (2 μαθητές)
 • ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ - Α.Ε.Ν. (2 μαθητές)
 • ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΛΑΡΙΣΑ) - ΠΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (2 μαθητές)
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΒΟΛΟΣ) - ΠΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (1 μαθητής)
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ) - ΔΠΘ (1 μαθητής)
 • ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΑΘΗΝΑ) - ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝ. (1 μαθητής)

 

Καλές σπουδές και καλή δύναμη σε όλους τους μαθητές.

Βράβευση μαθητών στον διαγωνισμό φωτογραφίας "Τέχνης Γυρίσματα"

pp1Επιτυχημένη κρίθηκε η παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών του Επαγγελματικού Λυκείου Φαρσάλων στο διαγωνισμό φωτογραφίας για μαθητές Α? και Β? Λυκείου, που διοργανώθηκε στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος ?Τέχνης Γυρίσματα? και υλοποιήθηκε απο τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Λάρισας και την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας ? Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα.

Το πρόγραμμα αποσκοπούσε στη βιωματική γνωριμία των μαθητών/τριών των σχολείων με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας ? Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα και στη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στην εκστρατεία ανάδειξης της νέας έκθεσης της Πινακοθήκης με τη διοργάνωση του διαγωνισμού φωτογραφίας.

Σκοπός αυτού του διαγωνισμού ήταν, οι ομάδες μαθητών από σχολεία της Λάρισας να αναπαραστήσουν έναν πίνακα από τη μόνιμη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας ? Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα με τη μέθοδο tableau vivant.

IMG 20190308 112935Οι μαθητές του σχολείου μας, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Σταματίας Φουρκιώτου, συμμετείχαν στο διαγωνισμό με την αναπαράσταση πινάκων της συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης με τη μέθοδο tableau vivant. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους κρίθηκε επιτυχημένο και για τον λόγο αυτό τους απονεμήθηκε βραβείο σε σχετική τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019.

Συγχαίρουμε θερμά την εκπαιδευτικό Σταματία Φουρκιώτου και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο μας σε ένα πρόγραμμα πολιτισμού και υποστήριξης της τέχνης όπου αποτελεί ένα άλλο εργαλείο μάθησης και εκπαίδευσης των μαθητών.

Η επιτυχημένη ομάδα αποτελείται από τους :

 • Σταματία Φουρκιώτου, υπεύθυνη εκπαιδευτικός
 • Τασούλα Βασιλική
 • Μαυρομύτη Ευθυμία
 • Τασούλα Παρθένα
 • Ξανθοπούλου Φιλίτσα
 • Μανίκα Ευθυμία
 • Μπαράι Γεωργία
 • Ξυνογαλά Ευαγγελία

Πρόσθετες πληροφορίες