Ανακοινώσεις

Ενημερωτικό σημείωμα Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο του κατ? οίκον περιορισμού, όπου οι εξελίξεις και οι πληροφορίες για την πανδημία Covid -19 τρέχουν καθημερινώς, αντιλαμβανόμαστε ότι οι απότομες αλλαγές και οι επιπτώσεις στην ζωή μας είναι μεγαλύτερες από ότι συνειδητοποιούμε.

Το σχολείο στην προσπάθεια του να ανταποκριθεί στα δεδομένα της καινούριας πραγματικότητας ενημερώνει τους μαθητές/τριες και τους γονείς ότι θα έχουν την δυνατότητα παροχής Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στα πλαίσια της ψυχοπιεστικής συνθήκης ζωής τοθ Covid-19, από την Ψυχολόγο του σχολείου.

Περισσότερα...

Οδηγίες για μαθητές για την Σύγχρονη εξ' αποστάσεως εκπαίδευση (on line μαθήματα).

Οι μαθητές αφού λάβουν από τους εκπαιδευτικούς τον προσωπικό σύνδεσμο του κάθε εκπαιδευτικού για την πραγματοποίηση του online μαθήματος, θα επιλέξουν τον σύνδεσμο για να συνδεθούν στην αντίστοιχη τάξη του εκπαιδευτικού.
 
Την πρώτη φορά (και μόνο), πατώντας στον συγκεκριμένο σύνδεσμο, είτε από τον υπολογιστή είτε από το κινητό τηλέφωνο, θα μεταφερθούν σε μία ιστοσελίδα όπου θα ζητηθεί :
 
1. από κινητό - να κατεβάσετε (download) την εφαρμογή Cisco Webex Meetings
Θα τρέξουν την εφαρμογή και θα ζητηθεί ένα όνομα (το όνομά του μαθητή - nick name) και ένα email (το email του μαθητή) και στην συνέχεια μπορεί να ζητηθεί ένα url (θα δώσετε τον σύνδεσμο που έστειλε ο εκπαιδευτικός π.χ.minedu-gov-gr.webex.com/meet/arvalisk )
 
2. από υπολογιστή - να κατεβάσετε την εφαρμογή Cisco Webex Meetings Desktop App

 

θα εγκαταστήσετε την εφαρμογή και στο παράθυρο που θα ανοίξει θα πληκτρολογήσετε στο Join a meeting την διεύθυνση την διεύθυνση που έστειλε ο εκπαιδευτικός π.χ.

minedu-gov-gr.webex.com/meet/arvalisk
 
Η εφαρμογή έχει δοκιμαστεί και τρέχει τόσο σε υπολογιστή όσο και σε κινητά τηλέφωνα.
 
Για τις ώρες μαθημάτων, οι μαθητές θα ενημερώνονται από τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς. Για τον λόγο αυτό παρακαλούνται οι μαθητές να ελέγχουν τα email τους.
 
Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία, οι μαθητές μπορούν να επικοινωνούν με τον Υπεύθυνο υποστήριξης της Σύγχρονης εξ΄αποστάσεως εκπαίδευσης του σχολείου κ. Αρβάλη Κωνσταντίνο με έναν από τους παρακάτω τρόπους :
 
τηλ. 6973680905
email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
messenger : Costas Arvalis
Instagram : costasarvalis
 
 

Ολοκλήρωση κινητικότητας Erasmus+ (Πορτογαλία 2019)

telos4Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρακτική άσκηση των μαθητών του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Φαρσάλων, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, δράση KA1 ??Κινητικότητα Εκπαιδευομένων και Προσωπικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης??, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Povoa de Varzim της Πορτογαλίας, από τις 17/11/2019 μέχρι τις 02/12/2019.

Οι 16 μαθητές των ειδικοτήτων Τεχνικός Οχημάτων και Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις πρακτικές που χρησιμοποιούν επιχειρήσεις εκτός Ελλάδας, να επισημάνουν σημαντικές διαφορές και ομοιότητες με τις ελληνικές επιχειρήσεις και να ζήσουν την καθημερινότητα των επιχειρήσεων, ακολουθώντας το πλήρες ωράριό τους και ασχολούμενοι σε διάφορες εργασίες ανάλογα με τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει μέσα από τα μαθήματα των ειδικοτήτων τους.

Περισσότερα...

Συμμετοχή στο Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας

emathiteiaΚαλούνται οι απόφοιτοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας, να καταθέσουν ηλεκτρονική αίτηση στην
διεύθυνση http://e-mathiteia.minedu.gov.gr από την Κυριακή 29/9/2019 (ώρα 12:00) μέχρι την Δευτέρα 7/10/2019 (ώρα 23:59).

Στην συνέχεια, μέχρι την Τρίτη 8/10/2019 και ώρα 14:00 πρέπει να προσκομίσουν στο σχολείο :

  1. εκτύπωση της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής
  2. Φωτοαντίγραφο απολυτηρίου
  3. Φωτοαντίγραφο πτυχίου
  4. Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας
  5. Αποδεικτικό ΑΜΚΑ
  6. Αποδεικτικό ΑΦΜ
  7. Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/1986

Για οποιαδήποτε δυσκολία στην υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής, μπορείτε να απευθυνθείτε στην σχολική μονάδα.

«Αγαπώ την Άθληση ? Αγαπώ την Υγεία μου» (27/09/2019)

atheletsΤην Παρασκευή 27/09, όπως αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου, στα σχολεία δεν θα γίνουν μαθήματα, με σκοπό την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις.

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας εναρμονίζει την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 η οποία θα εορταστεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση ? Αγαπώ την Υγεία μου» προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου τις παρακάτω αθλητικές δράσεις (μεμονωμένα ή συνδυαστικά):

  • Αερόβιες κινητικές δραστηριότητες:
  • Βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά., ομαδικά ? ατομικά αθλήματα:
  • Καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μικτών ομάδων).σχολεία: Υγιεινή διατροφή και αθλητισμός

Εκλογές 5μελών μαθητικών συμβουλίων

eklogesΑνακοινώνεται πως την Τρίτη 24/9/2019, θα πραγματοποιηθούν στο ΕΠΑΛ Φαρσάλων οι εκλογές των πενταμελών μαθητικών συμβουλίων. Για την πραγματοποίηση των εκλογών, θα διατεθεί η τελευταία ώρα του Ωρολόγιου Προγράμματος του σχολείου.

Την εβδομάδα μετά την εκλογή πενταμελών συμβουλίων, θα προγραμμαρτισθούν οι εκλογές του 15μελούς συμβουλίου.

 

 

 

Πρόσθετες πληροφορίες