Ανακοινώσεις

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΛΑΣΗΣ 2024 (ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2003)

b612ec92ebdfd0106aebeaec1be9f4a3 XLΣας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα στρατολογική νομοθεσία, οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2024 (γεννημένοι το έτος 2003), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2021 (από 02 Ιανουαρίου 2021 έως και 31 Μαρ 2021), προσερχόμενοι σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία (ΣΥ) ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα πρόληψης της διασποράς του κοροναϊού Covid-19.

Κατά την προσέλευσή τους οι στρατεύσιμοι θα πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα, πρωτότυπα ή ευκρινή φωτοαντίγραφα από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Ελληνικό Διαβατήριο.
 2. Δημόσιο έγγραφο στο οποίο αναγράφεται ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).
 3. Δημόσιο έγγραφο στο οποίο αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή Βεβαίωση ΑΜΚΑ (μέσω του www.amka.gr).
 4. Ιατρικές γνωματεύσεις ή βεβαιώσεις, στις οποίες θα περιγράφεται με σαφήνεια η πάθηση για όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΚΛΑΣΗΣ 2024 (ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 2003)

b612ec92ebdfd0106aebeaec1be9f4a3 XLΣας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα στρατολογική νομοθεσία, οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2024 (γεννημένοι το έτος 2003), είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ) κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2021 (από 02 Ιανουαρίου 2021 έως και 31 Μαρ 2021), προσερχόμενοι σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία (ΣΥ) ή Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα πρόληψης της διασποράς του κοροναϊού Covid-19.
 
Κατά την προσέλευσή τους οι στρατεύσιμοι θα πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα, πρωτότυπα ή ευκρινή φωτοαντίγραφα από τα παρακάτω δικαιολογητικά:
 
α. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Ελληνικό Διαβατήριο.
 
β. Δημόσιο έγγραφο στο οποίο αναγράφεται ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).
 
γ. Δημόσιο έγγραφο στο οποίο αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ή Βεβαίωση ΑΜΚΑ (μέσω του www.amka.gr).
 
δ. Ιατρικές γνωματεύσεις ή βεβαιώσεις, στις οποίες θα περιγράφεται με σαφήνεια η πάθηση για όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Παράταση υποβολής Αίτηση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις 2021

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι παρατείνεται μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης Δήλωσης των μαθητών, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στις σχολικές μονάδες, για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2021.

 

 

Κατάθεση αιτήσεων μαθητών για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2021

ΠΡΟΣΟΧΗ : Η παρακάτω διαδικασία και χρονοδιάγραμμα αφορά μόνο τους μαθητές της Γ΄τάξης ΕΠΑΛ και όχι τους αποφοίτους, οι οποίοι θα καταθέσουν σχετική Αίτηση/Δήλωση σε μεταγενέστερο χρόνο.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι μαθητές (μόνο οι μαθητές, όχι οι απόφοιτοι) για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2021 των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση (Α-Δ) υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου ως και την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 για όλους τους μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η υποβολή θα γίνει αυστηρά μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο e-mail του σχολείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. σύμφωνα με την παρακάτω διαδικασία:

1. ο υποψήφιος κατεβάζει και αποθηκεύει το αρχείο της Αίτησης/Δήλωσης στον υπολογιστή του. Στη συνέχεια το συμπληρώνει (μόνο τα γκρι στοιχεία) με όποιο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου διαθέτει.

2. το αποστέλλει συμπληρωμένο ηλεκτρονικά στο σχολείο, στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσοχή! Η Αίτηση/Δήλωση είναι καθοριστική και δεσμευτική για όλους τους υποψήφιους, που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ και η μη υποβολή της σημαίνει αποκλεισμό του υποψηφίου από τις εξετάσεις.

Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων παραθέτουμε παρακάτω όλα τα απαραίτητα αρχεία (link):

 

Ειδικές Κατηγορίες:

Α. Οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που επιθυμούν να εξεταστούν προφορικά, θα αποστείλουν στο email του σχολείου μόνο την Αίτηση/Δήλωση και σε μεταγενέστερο χρόνο θα δηλώσουν την επιθυμία τους και θα καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά.

Β. Οι υποψήφιοι που τυχόν ενδιαφέρονται για τα 3 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής (το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), εκτός από την Αίτηση/Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, υποβάλλουν-αποστέλλουν στο e-mail του σχολείου και σχετική Αίτηση/Υπεύθυνη Δήλωση για τα 3 Μουσικά Τμήματα.

Σχετικοί σύνδεσμοι:

Για οποιαδήποτε απορία, παρακαλώ επικοινωνήστε : Μαρία Ζυγούρα / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

Νέοι σύνδεσμοι Webex εκπαιδευτικών

Μετά από την αναβάθμιση της υπηρεσίας τηλεεκπαίδευσης Webex από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ενημερώνουμε τους μαθητές του σχολείου μας ότι οι Σύνδεσμοι Webex των εκπαιδευτικών έχουν αλλάξει και από Δευτέρα 16/11/2020 θα ισχύουν οι νέοι σύνδεσμοι τους οποίου μπορείτε να βρείτε στην διεύθυνση http://1epal-farsal.lar.sch.gr/images/webex/WebexLinks.pdf

Εξ' αποστάσεως σύγχρονη (webex) και ασύγχρονη (e-class) εκπαίδευση.

tsiligianni blog 2

(Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, το σχολείο μας από 9/11/2020 - 30/11/2020 θα παρέχει αποκλειστικά εξ' αποστάσεως σύγχρονη (webex) και ασύγχρονη (e-class) εκπαίδευση. Θα ακολουθηθεί το κανονικό Ωρολόγιο Πρόγραμμα του σχολείου, όπως ίσχυε μέχρι και 6/11/2020).

Οδηγίες έχουν δοθεί σε όλους τους μαθητές (έντυπο) καθώς έχουν αποσταλεί και στα emails των κηδεμόνων, αναλυτικές οδηγίες ώστε η διαδικασία να γίνει απρόσκοπτα.

Η σύνδεση των μαθητών στις πλατφόρμες σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης (webex και e-class) γίνεται χωρίς χρέωση για τον μαθητή (δεν καταναλώνονται δεδομένα) μετά από συνεργασία με τους παρόχους Cosmote, Wind και Vodafone

 

Παράδοση τροφίμων στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Βασιλή Φαρσάλων

vasili

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου μας, ευαισθητοποιημένοι από την καταστροφή που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την περιοχή των Φαρσάλων και ειδικότερα την περιοχή του Βασιλή, προχώρησαν σε συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας προκειμένου να βοηθήσουν με τον τρόπο τους τις πληγείσες οικογένειες.

Έτσι, την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών, παρέδωσαν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Βασιλή Φαρσάλων τα τρόφιμα που συνέλλεξαν με την ευχή να επουλωθούν γρήγορα οι πληγές και να μην υπάρξει στο μέλλον παρόμοια καταστροφή.

 

Επιτυχίες μαθητών στις πανελλαδικές 2020

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών του Επαγγελματικού Λυκείου Φαρσάλων, συγχαίρουν θερμά τους μαθητές του σχολείου μας που πέτυχαν την είσοδό τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Σχολές Εμπορικού Ναυτικού και τους εύχονται ολόψυχα καλή αρχή στο νέο τους ξεκίνημα και καλή σταδιοδρομία.
Από τους 21 μαθητές του σχολείου μας που συμμετείχαν στις τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις, οι 14 πέτυχαν την είσοδό τους σε σχολές που επιθυμούσαν. Συγκεκριμένα (για λόγους προσωπικού απορρήτου δεν δημοσιεύουμε ονόματα μαθητών αλλά μόνο τον κωδικό υποψηφίου) οι επιτυχόντες ήταν :
Κωδικός Υποψηφίου : Σχολή : Ίδρυμα
 • 20113751: ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΣΠΑΡΤΗ) : ΠΑΝ. ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ
 • 20113754 :ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Α.Ε.Ν.
 • 20113766 :ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΛΑΡΙΣΑ) : ΠΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
 • 20113768 :ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΟΖΑΝΗ) : ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΜΑΚ.
 • 20113769 :ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΑΙΓΑΛΕΩ) : ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
 • 20113771 :ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΛΑΡΙΣΑ) : ΠΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
 • 20113772 : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΒΟΛΟΣ) : ΠΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
 • 20113773 :ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΚΟΖΑΝΗ) : ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΜΑΚ.
 • 20113774 :ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΛΑΡΙΣΑ) : ΠΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
 • 20113775 :ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΛΑΡΙΣΑ) : ΠΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
 • 20113776 :ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΒΟΛΟΣ) : ΠΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
 • 20113778 :ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ (ΑΡΤΑ) : ΠΑΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 • 20113779 :ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) : ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ
 • 19111383 :ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΛΑΜΙΑ) : ΠΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Θερμά συγχαρητήρια και πάλι !

Πρόσθετες πληροφορίες