Ανακοινώσεις

Εκδρομή στο ΚΠΕ Μουζακίου.

Στα πλαίσια προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που έχει αναλάβει το σχολείο μας αλλά και στα πλαίσια των προγραμμάτων Project της Α' τάξης, το σχολείο μας διοργανώνει μονοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, και καλεί τα ενδιαφερόμενα τουριστικά γραφεία, να καταθέσουν μέχρι την Πέμπτη 14/2/2013, τις προσφορές τους για την διοργάνωση της επίσκεψης.

Δείτε την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.

Εισαγωγή σε Στρατιωτικές Σχολές & Σχολές Αστυφυλάκων

Κατόπιν ερωτημάτων μαθητών της Γ' τάξης, εν' όψει των πανελληνίων εξετάσεων και προκειμένου να μην υπάρχει σύγχηση μεταξύ των υποψηφίων, διευκρινίζονται τα εξής :

 

1. Σύμφωνα με το ΦΕΚ. 3010/13-11-2012, από το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 και εφεξής, ο αριθμός των σπουδαστών που θα εισαχθούν στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι μειωμένος σε ποσοστό 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Δείτε την απόφαση.

 

Δηλαδή, εφέτος οι μαθητές θα δηλώσουν κανονικά τις Στρατιωτικές Σχολές στο μηχανογραφικό τους, αλλά οι θέσεις των εισακτέων θα είναι 30% λιγότερες σε σχέση με πέρυσι.

 

2. Για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 ΔΕΝ θα δεχτούν εισακτέους η Στρατιωτική Σχολή Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) καθώς και το τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων. Δηλαδή στο προσεχές μηχανογραφικό, δεν θα μπορούν να δηλώσουν αυτές τις σχολές οι υποψήφιοι. Δείτε την απόφαση. 

 

3. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 3010/13-11-2012, κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013-2014 και 2014-2015 στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας δεν εισάγονται ιδιώτες, δηλαδή δεν θα μπορούν οι υποψήφιοι εφέτος και το επόμενο έτος να δηλώσουν αυτές τις σχολές στο μηχανογραφικό τους. 

 

Όμως, όπως έχει γίνει γνωστό, δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε η τροπολογία με γενικό αριθμό 170 και ειδικό αριθμό 78/11-1-2013 σύμφωνα με την οποία «Κατά το σχολικό έτος 2012-2013 οι εξετάσεις εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιηθούν κανονικά και οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016». 

Συμμετοχή στο 3ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Στις 19-20 Απριλίου θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας εφέτος και στην Λάρισα (Μουσικό Σχολείο), με έργα μαθητών από τους νομούς Λάρισας και Καρδίτσας.

Το σχολείο μας θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ, με το τμήμα της Β' Πληροφορικής, το οποίο θα δημιουργήσει ένα κανάλι στο YouTube, με video σχετικά με την συντήρηση και αναβάθμιση υπολογιστών (από το μάθημα Συντήρηση Υπολογιστών). Υποστηρικτικά θα δημιουργήσουν και αντίστοιχο profile στο Facebook, προκειμένου να κάνουν γνωστό το κανάλι τους.

Σύντομα θα γνωστοποιηθούν τόσο η διεύθυνση του YouTube Channel όσο και το Facebook Profile.

Συντονιστές του project είναι οι εκπαιδευτικοί Αρβάλης Κωνσταντίνος και Ζυγούρα Μαρία (ΠΕ19).

Ενημέρωση υποψηφίων για πανελλαδικές 2013

writeΔημοσιεύθηκε η εγκύκλιος Φ.151/160946/Β6 με θέμα "Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση των αποφοίτων ΕΠΑΛ (Ομάδα Α' και Β')" καθώς και ενημερωτική εγκύκλιος Φ.251/160697/Β6 με θέμα "Ενημέρωση υποψηφίων για Στρατιωτικές Σχολές".

Εκλογές ανάδειξης Δ.Σ. της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε.

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές ανάδειξης του νέου Δ.Σ. της Ένωσης Λειτουργών Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΛΤΕΕ) ν. Λάρισας.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Λάρισας (3ο χλμ. Λάρισας-Καρδίτσας) από 13:00 - 18:00, ενώ νωρίτερα στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, η Γενική Συνέλευση.

Δοκιμαστική λειτουργία ιστοτόπου

Ο ιστότοπος  του σχολείου μας κάνει από σήμερα την επανεμφάνισή του με μία μικρή δοκιμαστική περίοδο λειτουργίας. Λόγω τεχνικών προβλημάτων που υπήρχαν, αποφασίστηκε η αναμόρφωση του ιστοτόπου, ο οποίος πλέον βασίζεται στο ελεύθερο λογισμικό Joomla 2.5.6 που προσφέρει υψηλότερη ασφάλεια από προηγούμενες εκδόσεις.

Ίσως χρειαστεί για σύντομο χρονικό διάστημα να ξαναδιακόψουμε την λειτουργία του ιστοτόπου. Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

Ο Διαχειριστής

Προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

shma pantopwleiouΤο σχολείο μας, συμμετέχοντας στην προσπάθεια του Δήμου Φαρσάλων να βοηθήσει τις άπορες και φτωχές οικογένειες, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, προσέφερε τρόφιμα μακράς διαρκείας, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φαρσάλων.

Τα τρόφιμα προσέφεραν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου μας.

Προτρέπουμε όλους τους συμπολίτες μας, να συνδράμουν σε αυτή την σημαντική προσπάθεια του Δήμου και να προσφέρουν τρόφιμα όχι μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά καθ' όλη την διάρκεια του έτους.

Εκλογές ανάδειξης Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.

Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο 1ο Λύκειο Λάρισας από 13:30 έως 19:00 ενώ πρώτα θα προηγηθεί η Γενική Συνέλευση στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας, από 09:00 έως 13:00.

Οι μαθητές θα ενημερωθούν έγκαιρα από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας, σχετικά με το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί την Πέμπτη, εάν κάποιοι εκπαιδευτικοί δεν συμμετάσχουν στις εκλογές.

Πρόσθετες πληροφορίες